Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2010-11-03 17:03:24

Marox234
Użytkownik
Skąd: tu tyle botów?
Dołączył: 2010-05-28
Liczba postów: 3,156
WWW

Niska jakość grafiki.

Witam.
Od dłuższego czasu tworzę forum, ale dopiero wczoraj zauważyłem (może było to już wcześniej) pewien „błąd”. Nie jest to może koniecznie wina Puna, ale fakt, że dzieje się to z forami założonymi na tym serwie. Otóż, korzystam z przeglądarki Chrome, kumpel od forum z FF i wczoraj zauważył, że grafika bardzo straciła na jakości (w ubach napisów prawie nie widać). Sprawdził w IE i wszystko było ok. Tak samo u mnie w Chrome jakość się pogorszyła. Mogłaby to być wina przeglądarki, gdyby nie fakt, że… u obu zdarzyło się to w tym samym czasie. Wcześniej wszystko było wyraźne w Chrome i FF. Naprawiałem już forum, ale nic nie pomogło. Czym to może być spowodowane i co na to poradzić? Wszystkie treści graficzne są zapisane w formacie ".png".
Dziękuje i pozdrawiam, Marox.

Offline

#2 2010-11-03 17:05:56

Asamoto
Użytkownik
Skąd: mam to wiedzieć?
Dołączył: 2009-12-15
Liczba postów: 352

Odp: Niska jakość grafiki.

Używasz galerii czy innego hostingu?


5.png

Offline

#3 2010-11-03 17:12:36

Marox234
Użytkownik
Skąd: tu tyle botów?
Dołączył: 2010-05-28
Liczba postów: 3,156
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Używam własnego hostingu, który nie rozmazuje grafik i dotychczas nie było z nim żadnych problemów.

Offline

#4 2010-11-03 17:21:28

Nelgor
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Dołączył: 2010-02-13
Liczba postów: 3,060
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

No to wina hostingu. Obrazek się wczytuje z hosta.*
Ja nie zauważyłem nigdy (Chromium) takiego błędu na żadnym forum pun.

*Światłe i piękne Webatu?


[Zamknij spamera] [Blog] [Opowiadania]
[Ich spreche Deutsch richtig]
klsi

Offline

#5 2010-11-03 17:34:24

Marox234
Użytkownik
Skąd: tu tyle botów?
Dołączył: 2010-05-28
Liczba postów: 3,156
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Nelgor,
Obrazki są na kilku hostach i z pewnością nie jest to ich wina, ponieważ stało się to tylko na tym forum (na innych, testowych forach działa wszystko normalnie, a hosty te same). Poza tym jak może być wina hosta, jak z podglądu na hoście wszystko jest wyraźnie? -.- To z pewnością jakaś ustereczka Puna, bo te same obrazki, wszędzie indziej są wyraźne.

Offline

#6 2010-11-03 17:39:30

Nelgor
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Dołączył: 2010-02-13
Liczba postów: 3,060
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

To napraw bazę, jeśli to robiłeś i nie pomaga to podaj link, i odpraw rytuał przywołania administracji.


[Zamknij spamera] [Blog] [Opowiadania]
[Ich spreche Deutsch richtig]
klsi

Offline

#7 2010-11-03 17:42:08

iki
Użytkownik
Skąd: Las Asharon
Dołączył: 2008-09-13
Liczba postów: 1,721
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Może format obrazów?

Offline

#8 2010-11-03 17:46:52

Nelgor
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Dołączył: 2010-02-13
Liczba postów: 3,060
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Mówił że .png i normalnej jakości.


[Zamknij spamera] [Blog] [Opowiadania]
[Ich spreche Deutsch richtig]
klsi

Offline

#9 2010-11-03 18:02:52

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

A może ustawienia przeglądarki względem strony?


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

#10 2010-11-04 16:01:10

Marox234
Użytkownik
Skąd: tu tyle botów?
Dołączył: 2010-05-28
Liczba postów: 3,156
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Mangel,
A o co Ci chodzi dokładniej?
I jak zmienić te ustawienia?

Offline

#11 2010-11-04 16:37:03

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Nie wiem, nie używam Chromola. Opera ma coś takiego jak Opcja Turbo, czyli inaczej kompresja treści by przyśpieszyć ładowanie stron, może Chrome ma podobnie? Bo "niska jakość" wygląda mi właśnie na kompresje.


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

#12 2010-11-04 17:06:51

Nelgor
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Dołączył: 2010-02-13
Liczba postów: 3,060
WWW

Odp: Niska jakość grafiki.

Nie, Chromium/Chrome nie ma czegoś takiego (sam z siebie działa szybciej ^^.).
Ja nie znalazłem w zwykłych ustawieniach nic takiego.
Pewnie wina internetu (jak mi zwalnia to grafiki przypominają rozmazane kwadraty). A wiem ze Marox ma blueconnect (modem zła).


[Zamknij spamera] [Blog] [Opowiadania]
[Ich spreche Deutsch richtig]
klsi

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] CCBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
youradventurelife - 5secondinyourlife - mauna-blue - mymagicalworld - wbpl