Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2016-10-14 21:23:34

Majestic
Użytkownik
Dołączył: 2014-11-17
Liczba postów: 126
Windows 7Firefox 49.0

HTML w postach

Można jakoś ustawić, aby w postach był HTML? Ewentualnie, czy da się jakoś przerobić

<center> <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Almendra&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'> 
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Parisienne' rel='stylesheet' type='text/css'> 
<div class="liczby"><br><div class="zero">TEKST</div>
<br><br><div class="jeden">1  | 2 | 3 | 4 | 5 </div>

<br><table><td><img class="dwa" src="GIF LINK"></td>

<td><div class="trzy">NAGŁÓWEK</div>
<br><div class="trzytekst">TEKST</div></td></table>

<br><div class="cztery">NAGŁÓWEK</div>
<br><div class="czterytekst">TEKST</div>

<br><div class="pięć">NAGŁÓWEK</div>
<br><div class="pięćtekst">TEKST</div></center>

Na kod aby działał w poście?

Offline

#2 2016-11-16 23:46:43

Baczus
Użytkownik
Skąd: ten spam?
Dołączył: 2010-02-25
Liczba postów: 448
WWW
Windows 7Firefox 48.0

Odp: HTML w postach

Polecam sprawdzić "Pozwolenia HTML" w administracji.

Offline

#3 2016-11-17 12:46:47

Majestic
Użytkownik
Dołączył: 2014-11-17
Liczba postów: 126
Windows 7Firefox 49.0

Odp: HTML w postach

Coś takiego działało na pun.pl niestety już na Fluxie nie działa [dblpt]D

Offline

#4 2016-11-17 15:13:47

Baczus
Użytkownik
Skąd: ten spam?
Dołączył: 2010-02-25
Liczba postów: 448
WWW
Windows 7Firefox 48.0

Odp: HTML w postach

W takim razie najbardziej zbliżony efekt da taki BBCode:

[center]TEKST[/center]

[center]1  | 2 | 3 | 4 | 5[/center]

[center][img=tekst alt]http://www.forum.pun.pl/upload/pun_pl/forum/avatars/37393.png?m=1457139725[/img] NAGŁÓWEK TEKST[/center]

[center]NAGŁÓWEK[/center]

[center]TEKST[/center]

[center]NAGŁÓWEK[/center]

[center]TEKST[/center]

A tak wgl to proponowałbym zrobić to coś co tam planujesz w formie obrazu, a nie tekstu jeśli chcesz osiągnąć ładniejszy efekt. Ponieważ zapewne wydaje Ci się, że spersonalizować wygląd będzie ciężko, bo nie znalazłem sposobu by wpisać klasy do elementów, to pamiętaj, że zawsze możesz się do nich odwołać strukturą hierarchiczną, np: #p1 .pun .postmsg p do każdego akapitu w konkretnym wpisie. A jeśli wolisz odwoływać się do każdego z akapitów z osobna to możesz skorzystać z czegoś na taki sposób:

<script type="text/javascript">
var subdoc = document.getElementById('p2');
if(subdoc != null){
	var par = subdoc.getElementsByTagName("P");
	var ilosc = par.length;
	for(i=0;i<ilosc;i++){
		tresc = par[i].outerHTML;
		if(tresc.indexOf('tekst jakiś w szukanym paragrafie') >= 0){
			par[i].style.backgroundColor = "red"; //zmiany w tym paragrafie
		}
		else if(tresc.indexOf('a w drugim paragrafie jest taki tekst') >= 0){
			par[i].style.backgroundColor = "red"; //zmiany w drugim szukanym paragrafie
		}
	}
}
</script>

Napis P2 to tylko id szukanego wpisu /viewtopic.php?pid=2, bo po tym we Fluxie można odróżnić różne tematy od siebie.
Oczywiście modyfikacje danego paragrafu można robić inne niż zmiana koloru tła (wystarczy poznać możliwości jakie daje JavaScript).

Kod jest otwarty, więc bierzcie i modyfikujcie na swoje potrzeby [dblpt]D

Wiadomość dodana po 1 h 56 min 41 s:
Edit:
A jeszcze prościej jest wstawić coś takiego w treść posta:

HTMLbybaczusonpunxdyo

A kod (do stopki strony) dać taki:

<script type="text/javascript">
var subdoc = document.getElementById('p2');
if(subdoc != null){
	var par = subdoc.getElementsByTagName("P");
	var ilosc = par.length;
	for(i=0;i<ilosc;i++){
		tresc = par[i].outerHTML;
		if(tresc.indexOf('HTMLbybaczusonpunxdyo') >= 0){
			par[i].innerHTML = '<center><link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Almendra&subset=latin,latin-ext" rel="stylesheet" type="text/css"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Parisienne" rel="stylesheet" type="text/css"><div class="liczby"><br><div class="zero">TEKST</div><br><br><div class="jeden">1  | 2 | 3 | 4 | 5 </div><br><table><td><img class="dwa" src="GIF LINK"></td><td><div class="trzy">NAGŁÓWEK</div><br><div class="trzytekst">TEKST</div></td></table><br><div class="cztery">NAGŁÓWEK</div><br><div class="czterytekst">TEKST</div><br><div class="pięć">NAGŁÓWEK</div><br><div class="pięćtekst">TEKST</div></center>';
		}
	}
}
</script>

Tylko pamiętaj, że ten p2 to wciąż "p" + id_viewtopic.
A i ważne jest to, że do zobaczenia tego użytkownik musi nie mieć wyłączonej obsługi JavaScript w przeglądarce. (Wolę to tak napisać, bo domyślnie jest włączona obsługa tego języka w przeglądarce o ile się nie mylę [dblpt]D ).

Ukryta wiadomość

Ważne jest też to, że zmienne w Javascript muszą być w jednej linii, albo rozbite na:
var cos = "Pierwsza linia";
cos += "druga linia";
Choć w sumie to nie wiem czy wtedy kompilator i tak nie łączy tego w jedną linie. Jednak jeśli w kodzie zastosowałeś br to nie ma po co rozbijać tej zmiennej na kilka linii.

Pozdrawiam [dblpt]mrgreen[dblpt]

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] CCBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
muzykajutra - soa - lonelydrivers - emeryciozywiec - harmonogram