Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#151 2011-11-25 18:38:43

WuJeK rUsEk
Użytkownik
Liczba postów: 128

Odp: Co sądzicie o pun.pl?

Mam ręce do Boga rozkładać?

A co innego? Ale i tak Cie zleje jak cała administracja pun.pl (nie żebym coś miał do Boga, nie...)
Ale taka prawda, administracja zajmowała się na początku a teraz? Mają swoje życie, pracują (chyba) i mają nas w du*ie, a My jesteśmy w głębokiej du*ie.
  Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez WuJeK rUsEk (2011-11-25 18:43:12)

Boże daj mi cierpliwość, bo jak dasz mi siłę to ich wszystkich rozpie*dolę...

#152 2011-11-26 12:56:23

C.H.L.E.B.E.K
Użytkownik
Liczba postów: 35

Zgadzam się Zamerstary. Niektóre rzeczy faktycznie są po angielsku i to może trochę irytować, a poza tym pun.pl jest spoko;)

Ostatnio edytowany przez C.H.L.E.B.E.K (2011-11-26 12:59:33)

#153 2011-11-26 14:38:43

Sasuke Uchiha
Użytkownik
Liczba postów: 2,644

Napisałem maila do tomka, kiedy zostanie cokolwiek dodane/zmienione - odpowiedź była do przewidzenia: "Jak zostanie wgrane, to będą." :3

Nie ma co płakać, czy czekać na kolejne obietnice Administratora Pun.pl.

Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne. ~ Gregory House

#154 2011-11-26 17:07:13

Marox234
Użytkownik
Liczba postów: 3,156

No to już się zdecydowałem. Forum przenoszę na własny host, ale szkoda bo czekałem na jakiekolwiek mody jak widać administrator olał serwis do końca i nic już z tego nie będzie. Pun będzie sobie żył swoim życiem i będzie to się ciągnęło i ciągnęło aż do końca ludzkości a nawet świata. Tyle w tej sprawie już nie ma sensu tutaj pisać.

Pozdrawiam.

#155 2011-11-26 17:50:13

Hogsmed
Użytkownik
Liczba postów: 3,108

Marox pamiętam, że zawsze miałeś dość sporo oleju w swojej główce, ale ostatnie Twoje posty w tym temacie to jakieś niepotrzebne brednie. Nie zmuszaj mnie do porównywania Ciebie np. z WuJeKiem rUsEkiem. To, że tomek olewa puna jest wiadome od kilku dobrych lat, nie ma co się oszukiwać i ciągle lamentować, najlepiej zakończyć przygodę z robieniem forów na pun.pl. Ten serwis jako tak się trzyma tylko i wyłącznie dzięki dzieciakom, to jedna wielka piaskownica na której tworzone są coraz to nowe denne fora, trzeba ten serwis opuścić, zapomnieć i więcej o nim nie mówić, wtedy sam do końca swych dni będzie sobie stał jak teraz stoi. Na jakiekolwiek mody bym nie liczył, sam tomek nie wykazuje większej chęci jak i umiejętności jeśli chodzi o jakiekolwiek nowości. Trzeba się pogodzić z tym, że punBB nie jest już rozwijany, a cały świat już dawno idzie w stronę php. Z tego co wiem to Rudik poszukiwał kogoś kto maiłby się zająć pisaniem porządnych modów punBB, ale takiej osoby raczej znaleźć się nie da, a te mody znalezione przez Mangela potrzebują poprawek których tomkowi nie chce się wykonać, a ja sądzę że nie potrafi tego zrobić.

Zostawmy pun takim jakim jest, przestańmy zachowywać się jak dzieci które czekają na nowego lizaka (czyt. moda) i pozostawmy tego starego przyjaciela (czyt. puna) w spokoju.

Napisałem maila do tomka, kiedy zostanie cokolwiek dodane/zmienione - odpowiedź była do przewidzenia: "Jak zostanie wgrane, to będą." :3

Nie ma co płakać, czy czekać na kolejne obietnice Administratora Pun.pl.

Kolega ninja genialnie przekazał nam odpowiedź naszego kochanego admina: "Jak zostaną wgrane, to będą." I tutaj należy wywalić nadzieje do kosza na śmieci [dblpt])

Ostatnio edytowany przez Hogsmed (2011-11-26 17:54:02)

Kazam Kazam.

#156 2011-11-26 18:04:33

Roman
Użytkownik
Liczba postów: 155

Niektóre już wgrane mody też należało by poprawić.

2293026.png

#157 2011-11-27 11:17:40

ukaszf9
Użytkownik
Liczba postów: 1,335

Trzeba się pogodzić z tym, że punBB nie jest już rozwijany, a cały świat już dawno idzie w stronę php.

Faktem jest, że PunBB 1.2 nie jest już rozwijany. Podobnie dzieje się z wersją 1.3 która stanęła w miejscu = teraz już nawet jest 1.4 ( niedawno wyszła ? ) w wersji beta nie wnosząca ( bynajmniej dla mnie ) jakieś rewolucyjnych zmian w stosunku do 1.3
- Nie mniej jednak na FluxBB 1.4 cały czas powstają nowe modyfikacje, które można łatwo wgrać tutaj na serwis. ( dla niewtajemniczonych = FluxBB jest florkiem PunBB ). Chociażby uaktualniony chat ( ten co jest na forach ), pozwalający na ustawienie do 500 wiadomości na stronie głównej, usuwanie wiadomości, wyglądem niczym nie odbiega od tego tutaj przestarzałego.

#158 2012-05-10 12:02:19

tonyo28
Użytkownik
Liczba postów: 19

Forum jest ok ale brakuje paru pewnych szczegółowych informacji czy objaśnień a e dodatkowo są źle sprecyzowane i każdy nowy użytkownik mający forum nie wie co do czego.Jest jeszcze 1 problem chodzi o objaśnienia w pewnych tematach np temat jest założony  "zdjęcia przy kategoriach forum" 
Niby temat jest założony a nie można go w żaden sposób wykorzystać by zrobić   to u siebie na forum
i tak jest z niektórymi tematami.
A każdy odpisze "no przecież tych tematów już było 100 założonych"  a niestety żadnej treści i konkretnej info jak i co do czego niema.
Kolejnym problemem są  niektórzy użytkownicy któzi sztucznie nabijają sobie posty a nie pomagają innym przykład:
ktoś pisze o jakimś problemie lub jak coś zrobić  a pewien użytkownik odpisuje:" szukaj w Google" no toż co to jest za pomoc? w żaden sposób ci użytkownicy nie pomagają a nabijają sobie puste posty to też może powodować że niektórzy użytkownicy mówiąc w prost rezygnują z forum czy kasują sobie konto tutaj.
A Administracji ,ekipie tego portalu chyba nie oto chodzi?.

Ostatnio edytowany przez tonyo28 (2012-05-10 12:08:07)

#159 2012-05-10 22:59:25

Enderman
Użytkownik
Liczba postów: 2

Napiszę tyle: Lepsze niż całe ''mojeforum.net'' ''fora.pl'' itd.. Tu jest fajnie i wiele możliwości, jedynym kłopotem są fora nie odwiedzane. 75% <tak a oko> for są zrobione nie widziane.  Ale na pewno  administracja i mody wiedzą co  z tym zrobić....

Podpis został usunięty z powodu naruszenia wytycznych dotyczących wielkości obrazków graficznych i/lub dozwolonej ilości linków w podpisie.

#160 2012-05-11 15:11:48

Hogsmed
Użytkownik

Nie wiedzą. Nie robią. Nie obchodzi ich.

Tak specjalnie dla Ciebie, żebyś uciekał na płatny serwis.

Kazam Kazam.

#161 2012-05-11 15:49:45

Exemu
Użytkownik
Liczba postów: 180

Pun.pl to dobry hosting, tyle że od lat nie jest wprowadzana żadna nowa modyfikacja.

#162 2012-05-11 16:01:06

Hogsmed
Użytkownik

Dlatego nie jest dobrym hostingiem, zresztą brak bazy danych to zło.

Kazam Kazam.

#163 2012-05-11 16:32:10

Exemu
Użytkownik
Liczba postów: 180

Nom, trzeba się zgodzić [dblpt])

#164 2012-07-04 03:46:39

Damian2054
Użytkownik
Liczba postów: 473

Podczas długiej nieobecności tutaj spodziewałem się, że administracja mile zaskoczy mnie jakimś ładnym modzikiem (nie było mnie jakoś z 9 miesięcy) i co? Ano nic. Tak jak było tak jest. A faktycznie bez bazy danych dużo sobie nie zrobimy. Gdyby była chociaż możliwość podpięcia zewnętrznej, ale nie. No bo po co?

#165 2012-09-30 00:07:42

Eurowizjanie
Użytkownik
Liczba postów: 14

Szukaliśmy, gdzie założyć forum w kilku miejscach i pun.pl wydał się nam najlepszym i najprzystępniejszym. Niestety, z czasem zaczęły martwić nas szczególnie dwie sprawy: brak zmian/udoskonaleń dla tego miejsca i tym samym for zakładanych przez użytkowników oraz multum nieaktywnych for, które wiszą, mają zablokowane rejestracje i tracimy czas przeglądając je. Zastanawiamy się, czy ktoś tu jeszcze "urzęduje", czy to miejsce wisi sobie podobnie do wielu założonych w tym miejscu forów, czy nie ma - wobec tego - zagrożenie, że kiedyś nasza praca włożona w fora po prostu przepadnie, nagle, razem z tym miejscem?  [dblpt]rolleyes[dblpt]

Zapraszamy na forum o Eurowizji: http://www.esc.pun.pl

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum