Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#16 2009-05-16 12:08:47

HeXagon
Użytkownik
Dołączył: 2009-05-16
Liczba postów: 4

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Yupi!! Tomasz rządzisz! ;] opłaciło się czekanie na taki mod :] przyda się :]

Pun Rulez!

Offline

#17 2009-05-17 21:09:01

Dod108
Użytkownik
Dołączył: 2008-04-16
Liczba postów: 6,745
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Dzięki za wgranie Tomku! Naprawdę bardzo się przyda.


Rada Magów Puna

Offline

#18 2009-05-18 17:49:25

Mathias
Użytkownik
Skąd: Tajemnice Antagarichu
Dołączył: 2007-03-10
Liczba postów: 495
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Osobiście nie jest mi to do niczego potrzebne, ale cieszę się, że coś wreszcie się dzieje.


ggg%C5%82adkie.png

Offline

#19 2009-05-20 16:21:33

Seekleas
Użytkownik
Skąd: Rzeszów
Dołączył: 2008-01-26
Liczba postów: 1,631

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Fajnie, jest HTML, co cieszy. Jednakże nie do końca jest poprawnie interpretowany. Nie czyta znaków specjalnych, a tabela pomimo ustawienia w niej obramowania na 0 posiada to obramowanie w części górnej i po lewej stronie - zależy to też od stylu (jeżeli obramowanie zostanie dodane to górna i lewa strona są grubsze od dolnej i prawej). Na pewno jeszcze wiele przypadków się znajdzie.
No ale nie narzekajmy [sred])

Offline

#20 2009-05-20 16:38:54

Morty
Użytkownik
Dołączył: 2008-12-12
Liczba postów: 1,599

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

hmm... może z czasem, jakaś poprawiona wersja tego moda wyjdzie. No ale cieszmy się tym co jest ^^ [dblpt]D


Również Hiraki

Offline

#21 2009-05-21 07:11:51

dia8el
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2008-08-13
Liczba postów: 55
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Super!
Ja także dziękuje!

Pozdrowienia dla Administracji serwisu PUN [sred])




EDIT:
mógłby mi ktoś pokazać przykład działającego html w poście na jakimś forum z PUN...?
bo mi jakoś to nie chce działać [dblpt](

Ostatnio edytowany przez dia8el (2009-05-21 07:31:48)


Rekrutacja do Team DOOM (Race Driver GRID Team):
http://www.teamdoom.pl
Dowiedz się więcej o Team DOOM zaglądając na mój kanał:
http://www.youtube.com/user/dia8el

Offline

#22 2009-05-21 08:24:04

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

http://zakonswiatla.pun.pl - prosze, pod wiadomością powitalną jest taki post.


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

#23 2009-05-23 20:01:42

vbtuman
Użytkownik
Skąd: Justynów
Dołączył: 2009-05-23
Liczba postów: 381
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

SUUUPPPPEEEEEEEEERRRRRRRR!!!!Na pewno się przyda!

Dziękujemy [dblpt])


Rudik - Portfolio!
Szukam adminów i moderatorów do forum Dragon Age

Offline

#24 2009-05-26 18:58:41

Seekleas
Użytkownik
Skąd: Rzeszów
Dołączył: 2008-01-26
Liczba postów: 1,631

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

W całym tym dodatku jest coś, co mnie się w ogóle nie podoba. Uważam to za błąd, dlatego też piszę o tym tutaj. Otóż ...

Kod umieszczony pomiędzy tagami [ html ] oraz [ /html ] jest interpretowany błędnie, gdyż każdy naciśnięty ENTER jest równy tagowi <br>, co nie powinno mieć miejsca. Przez to trzeba całość kodu pisać w jednej linii, by początek posta nie przeniósł się daleko, daleko na dół. Pomiędzy tagami [html] nie powinno działać BBCode.

Oto przykład złej interpretacji wraz z kodem, który został wpisany w treść posta -> zobacz efekt, zobacz kod
Zobaczcie również kod, który znajduje się w źródle strony -> zobacz kod źródłowy

Jak widać tagi <br> same się generują. Jeżeli chcemy mieć uporządkowany kod HTML (jak widać na obrazku wcześniejszym) to takie coś właśnie powstaje niestety.

Da się to jakoś poprawić?

Offline

#25 2009-05-26 19:02:43

Rudik
Użytkownik
Skąd: Iława
Dołączył: 2007-06-18
Liczba postów: 5,530

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

No rzeczywiście głupi błąd, w końcu pisząc jakąś rozległą tabelę / coś innego trzeba wszystko pisać w jednej linii, co nie pomaga w późniejszej edycji kodu.

Offline

#26 2009-05-26 19:13:19

Walezy
Użytkownik
Skąd: mam wiedzieć ?
Dołączył: 2008-04-25
Liczba postów: 1,015
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Super mod, wiem długo mnie nie było itp:. Dziękuje Tomku! Bardzo.

Z tego co widzę, Java Script, też działa , ale z błędami (chyba, że to ja coś źle zrobiłem)


7715.gif

Offline

#27 2009-05-26 19:23:11

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

Walezy, nie cały , lepiej zrobic iFrame.


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

#28 2009-05-26 20:01:28

papi
Użytkownik
Dołączył: 2009-04-02
Liczba postów: 50

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

dobrze html funkcjonuje ale nie do końca , bo dlaczego ta tabelka mi się  tak rozłazi na całą szerokość ?

tu adres http://www.euro2012.pun.pl/viewtopic.php?pid=21#p21

a pod tabelką jest adres na inne moje forum gdzie ta sama tabelka ma rozmiar jaki chce .


24576383.png

Offline

#29 2009-05-26 20:24:53

Walezy
Użytkownik
Skąd: mam wiedzieć ?
Dołączył: 2008-04-25
Liczba postów: 1,015
WWW

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

1. Już wszystko wiem- próby i błędy:
-zależy od skórki
-jeśli kod zawiera pewne elementy, Allow HTML ich nie czyta (nie wiem dokładnie jakie znaczniki)
-Może zrobiłeś jakiś błąd ?
-to (wydaje mi się) jedna z wad/błędów tego moda
Ale w sumie, nie można narzekać, bo mod jest super !


7715.gif

Offline

#30 2009-05-26 21:57:02

papi
Użytkownik
Dołączył: 2009-04-02
Liczba postów: 50

Odp: Nowy dodatek: Allow HTML

na Web 2 jest węższa bo i skórka ( na marginesie ekstra) jest wąska...
ale nie ten atrybut powinien decydować  o szerokości tabelki.

a skórka, na  której jestem to stricte  "futbol" i pasi do tematu,więc zmiana skóry w grę nie wchodzi .

hmmm błędu chyba żadnego niema bo na innym forum tabelka stoi dobrze.

a tak w ogóle to mod  jest git.

PS.
przez przypadek zauważyłem ,że bez dodania gościom zezwolenia na użycie html , ten wchodząc na forum nie widzi tabelki graficznie tylko jako ciąg liter i cyfr...

Ostatnio edytowany przez papi (2009-05-26 22:39:12)


24576383.png

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] CCBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
l2nodonate - student-prawnik - beauty-beast - awara - arkhamcity