Oficjalne forum pomocy serwisu PUN.pl

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#31 2007-05-10 13:26:03

Fryc
Użytkownik
Skąd: Gdynia
Dołączył: 2007-03-05
Liczba postów: 43
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

słuchajcie a może ma ktos pomysł jak z pun portalu albo nawet z forum, dawały sie generowac informacje na stronie do jakiej forum jest dopiete, np. ostatnie zdjęcie jakie zostało wstawione do galerii generowało sie na stronie... itp. Strasznie mi na tym zależy i nie mam pojecia jak sie do tego zabrać, a do tego jestem w kolorze ogórka więc dość łapotologicznie proszę, ale ambitny tez jestem [dblpt]D


Zapraszam do klubu Peugeota 207

Offline

#32 2007-05-10 14:04:07

KosiMazaki
Użytkownik
Skąd: Sz-ek
Dołączył: 2006-08-08
Liczba postów: 535
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

poszukaj modów do punBB może coś takiego znajdziesz....a jak Ci się uda to prześlij Administratorowi przez forum.


Tworzenie, administracja portali CMS, for dyskusyjnych, stron HTML
Edycja skryptów PHP, Java, HTML
Pomoc, porady i tricki

Offline

#33 2007-05-11 08:40:50

Fryc
Użytkownik
Skąd: Gdynia
Dołączył: 2007-03-05
Liczba postów: 43
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

no właśnie mi się nie udaje niczego znaleźć. Myślałem, że może skoro pun portal generuje takie info to da się jakimś skryptem kazać stronie importować te info. Kombinowałem tak ze zdjęciem w galerii ale sie nie udaje wyświetla ramki itp (skopiowałem fragment źródła) ale samego zdjęcia nie. Moje dywagacje mogą wydawać się marne, bo i marnie się na tym znam, ale tak sobie kombinuje i może ktoś cos tez wykombinuje. Prosiłbym o pomoc, jak juz pisałem bardzo mi na trym zależy.
Pozdrawiam


Zapraszam do klubu Peugeota 207

Offline

#34 2007-05-11 16:20:34

plockiWislak
Użytkownik
Skąd: Płock
Dołączył: 2007-05-06
Liczba postów: 15
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Ale co z tym Board logo na głównej stronie PunPortalu?? dla czego nie zezwolicie na HTML?? Tak dziwnie wygląda bez loga ;/ . Czy moglibyście zezwolić?? PLZ

Offline

#35 2007-05-11 17:50:02

Aborted
Użytkownik
Dołączył: 2007-02-16
Liczba postów: 133

Odp: Nowy plugin: PunPortal

board logo oczekuje tylko linka do obrazka od ciebie ^^ po co ci html ? ;/

Offline

#36 2007-05-12 14:55:52

plockiWislak
Użytkownik
Skąd: Płock
Dołączył: 2007-05-06
Liczba postów: 15
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Ale chodzi mi o to aby wstawić board logo w PunPortal...

Offline

#37 2007-05-12 17:11:31

Aborted
Użytkownik
Dołączył: 2007-02-16
Liczba postów: 133

Odp: Nowy plugin: PunPortal

rozumiem ze chcesz miec logo w punportalu?
zaden problem

wchodzisz w zakladke
Administracja --> PunPortal

i w polu opis portalu wpisujesz: <img src="tutaj link do obrazka" />

Gotowe.

Offline

#38 2007-05-12 19:16:06

plockiWislak
Użytkownik
Skąd: Płock
Dołączył: 2007-05-06
Liczba postów: 15
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Wielkie THX for you [sred])

Offline

#39 2007-08-16 08:56:41

Alan
Użytkownik
Dołączył: 2007-08-16
Liczba postów: 15

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Dlaczego nie da sie podmienić loga z "pun.pl...darmowe fora..." na własny jak to dokonać? i dlaczego po wpisaniu id wiadomosci - 1 - bo taka kolejnosc mam - 1 mam ogłoszenia - i nie wyswietla sie nic...;/ PoMoCy  [dblpt][slash]


banner2il8.gif

Offline

#40 2009-03-07 13:54:52

Angelus
Użytkownik
Skąd: Widełka
Dołączył: 2009-03-06
Liczba postów: 6
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

W którym miejscu znajde Welcome Message

Offline

#41 2009-03-07 14:01:53

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

O takie rzeczy pytaj w "probelmy i pytania".

Administracja ---> PunPortal.


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

#42 2009-12-26 15:11:54

mrpele
Użytkownik
Dołączył: 2009-12-08
Liczba postów: 2

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Da sie wyświetlane ogłoszenia umieścić w iframe?  Iframe mam ustawione w wiadomości powitalnej a ogloszenia wyswietlaja sie pod ramka i niezbyt to wygląda jak do Iframe chce załadować jakaś większą stronkę ;/ Chciałbym, żeby ogłoszenia pojawiały się w iframe po kliknięciu przycisku News w menu. Jest taka możliwość?

Adres forum www.m2teampl.pun.pl

Offline

#43 2009-12-26 16:00:43

Mangel
Użytkownik
Skąd: mam ten profil?
Dołączył: 2007-06-23
Liczba postów: 17,243
WWW

Odp: Nowy plugin: PunPortal

Jest, użyj html w postach, wstawiając go między tagi [html][/html]. Oczywiście, o ile dobrze Cie zrozumiałem, piszesz troche chaotycznie.

Ostatnio edytowany przez Mangel (2009-12-26 16:02:13)


"Na trolla pewne są tylko dwie pewne metody, jedna samopowtarzalna i druga, wymagająca przeładowania ręcznego." - Mangel
ln3m

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] CCBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
arkhamcity - l2nodonate - revelation-madness - thelightbringers - student-prawnik